DSP

Sinds korte tijd is het ook voor de DIY-er mogelijk om luidspreker projecten te maken waarbij een geavanceerde DSP wordt toegepast voor de filtering en correctie. Dergelijke systemen waren er natuurlijk al langer, maar tot voor kort enorm duur. Met de komst van de Hypex AS2.100 en de miniDSP is daar verandering in gekomen, een DSP systeem is nu bereikbaar voor de meeste DIY-ers.

Een DSP opent mogelijkheden voor luidspreker ontwerp en optimalisatie die traditioneel niet of nauwelijks mogelijk zijn. Ondanks wat sommige aanbieders van geautomatiseerde systemen willen doen geloven, is het geen “1 druk op de knop en klaar” toverdoos. Om met DSP een goede luidspreker te maken is gewoon nog steeds dezelfde kennis en kunde nodig, alleen is er nu wel een machtig stuk gereedschap dat het ontwikkelwerk een stuk sneller en/of makkelijker kan maken.

Hieronder het overzicht van wat wij op DSP gebied kunnen leveren.miniDSP board

Eindelijk een betaalbare en compacte DSP voor de doe-het-zelver. Zeer makkelijk en flexibel te programmeren op de PC of Mac d.m.v. een breed scala aan plug-ins.

Met de “gestapelde” architectuur, het is de perfecte oplossing voor DIY audio projecten, aangepaste luidsprekers of Pro-A/V-toepassingen. Met de miniDSP krijgt u de vrijheid die u altijd zocht. Mix & Match een I / O-configuratie, stapel het op, selecteer een plug-in van uw keuze en bouw een uniek systeem dat past bij uw behoeften!

Download datasheet of user manual

Prijs: € 125,= inclusief plug-in

Prijs Balanced kit: € 160,= inclusief plug-in


miniDSP in a box

De naam zegt het al, een miniDSP in een mooi aluminium doosje. Net zo veelzijdig, net zo flexibel, net zo goed, alleen dan mooi verpakt en klaar om op uw bestaande apparatuur aan te sluiten.

Download datasheet

Prijs: € 160,= inclusief plug-in


miniDIGI board

miniDIGI is de makkelijkste weg naar digitale audio-ingang en-uitgang-verbinding voor uw miniDSP of andere DIY audio-projecten. Met zijn flexibele architectuur en embedded Asynchronous Sample Rate Converter (ASRC), wordt het maken van SPDIF / Toslink projecten wel erg eenvoudig.

Download datasheet of user manual.

Prijs: € 90,=


miniStreamer

Een 24bit/96kHz USB naar SPDIF & I2S interface, voor gebruik met de MiniDIGI/miniDSP combo.

Ondersteunt 8/16/32/44.1/48/96kHz voor zowel weergave als opname. USB 2.0 Audio interface waar geen driver voor nodig is. Echte plug&play voor zowel Windows als Mac!

Download datasheet of user manual.

Prijs: € 70,=


miniAMP

miniAMP is a digital amplifier module designed for low power, high efficiency, stereo or multi-channel applications. Configured in Bridge Tied Load (BTL, differential drive) for stereo mode (2x20W), for 4 channels (4x10W) in Single Ended (SE) or an Hybrid configuration for 2.1ch mode (2ch SE + 1 ch BTL), intended to be used with the miniDSP and miniDIGI/miniDSP combo.

 • Bridge Tied Load (BTL) - 2x20W @8ohms/ Single Ended (SE)

 • 4x10W @4ohms / 2.1ch mode - 2x10W@4Ohm + 1x20W @8ohms

 • Full Digital amplifier, with I2S digital inputs supporting wide range of sample rate (32kHz to 192kHz)

 • Closed loop power architectecture for better power supply rejection

 • Thermal and Shortcircuit protection

 • Easily stacks on top of miniDSP series products

Download datasheet of user manual.

Prijs: € 75,=


Hypex AS2.100

De AS2.100 is een inbouw-versterker met geïntegreerde DSP voor gebruik in actieve luidsprekersystemen. De AS2.100 vormt zo de basis van, een krachtige actieve tweeweg monitor (bijvoorbeeld de Nescio), een 3 weg systeem, of een sub/sat systeem.

De AS2.100 biedt een complete 3 kanaals DSP met voldoende processor capaciteit voor filtering en correcties. Als versterker worden 2 stuks 100W van de beroemde UcD versterkers toegepast. Configuratie compleet met de meegeleverde PC software.

Een complete DSP oplossing, en 2*100W UcD versterker, samen in 1 zeer aantrekkelijk geprijsd product. Eigenlijk zonder concurentie.

Download gebruiksaanwijzing

Prijs:
€ 295,= (analoge input versie)
€ 350,= (analoge en digitale input versie)

Op aanvraag is de PSC2.400 ook leverbaar.


Omnes Audio DBC-12

Een separate DSP (Digital Signal Processor) om een subwoofer optimaal te kunnen gebruiken. Hiermee is de subwoofer optimaal aan de ruimte aan te passen, bassboost instellen, en de steilheid en type van het filter aanpassen om de match met de satelieten optimaal te maken.

 • totaalvolume +6..-20dB

 • filtertype (Bessel/Butterworth) en steilheid (12..36 dB/oktaaf) instelbaar

 • Hoogpasfilter ("subsonic") instelbaar 15..50 Hz

 • Laagpasfilter instelbaar 40..500 Hz

 • Fase omschakelbaar 0/180°

 • Delay instelbaar 0..300 cm om looptijdverschillen te compenseren

 • 3 parametische equalisers met 6..+6 dB regelbereik

 • 4 instellingen als preset op te slaan

 • In te stellen met afstandsbediening of met bijgeleverde software en seriele kabel (USB kabel optioneel)

 • Infrarood afstandsbediening

 • Voeding met netvoeding (optioneel)

 • 2 subwoofers (individueel te regelen) aan te sluiten

 • In mono en stereo uitvoering

Download gebruiksaanwijzing

Prijs mono uitvoering vanaf €299,=
Prijs stereo uitvoering vanaf €399,=