CSS

Het Canadese CSS maakt drivers die zich onderscheiden door de gepatenteerde XBL2 technologie. Door XBL2 is het magneetveld waarin de spreekspoel beweegt over een groter gebied lineair, wat een lagere vervorming en grotere Xmax als resultaat geeft.

Hieronder het overzicht van de modellen die wij van CSS leveren.ERT26

Een 25mm zijden tweeter, met een vlakke respons tot aan de 30kHz, en daarmee een stap voor op de andere tweeters in dit marktsegment. De kleine inbouwmaat en lage fs maken inzet van deze tweeter in vele ontwerpen mogelijk.

De ERT26 wordt per paar geleverd, inclusief zwarte houtschroeven en afdichtingen.

Download datasheet

Prijs: € 25.= per paar


EL70

Een 4½” breedbander. Lichtgewicht papieren conus, inverse rubber surround, high-tech kunstof korf, magnetisch afgeschermd. Gemeten op een standaard IEC oneindig klankbord is het frequentiebereik 64Hz-25kHz (±3dB) dus deze speaker is een van de zeldzame echte full-range speakers.

De EL70 in een breed scala aan behuizingen (gesloten, BR, hoorn, TL, TQWT) en ook in een open baffle worden ingezet. Levering per paar.

Download datasheet

Prijs: € 99,99 per paar

FR125SR

Een 4½” breedbander met de unieke XBL2 technologie. Papieren conus, rubber surround, koperen phase plug, gegoten aluminium korf, magnetisch afgeschermd. Gemeten op een standaard IEC oneindig klankbord is het frequentiebereik 75Hz-20kHz (±3dB) dus deze speaker is een van de zeldzame echte full-range speakers.

Door de combinatie van XBL2 technologie (Xmax=6mm one-way) en optimale T/S parameters kan de FR125SR in een breed scala aan behuizingen (gesloten, BR, hoorn, TL, TQWT) en ook in een open baffle worden ingezet.

Download datasheet

Prijs: € 56,78

EL166

Een 6½” midwoofer die nieuwe standaards zet in het voordelige prijssegment, met een vlakke response die tot boven de 5kHz doorloopt, en met parameters waardoor die in elk type behuizing gebruikt kan worden, en een diepe bas beloven. Die diepe bas zal bovendien zuiver zijn, omdat de ophanging is geoptimaliseerd om vervorming onder hoge belastingen te minimaliseren.

Levering per paar en inclusief hoge kwaliteit schroeven en afdichtingen. In zowel witte als zwarte uitvoering.

Download datasheet

Prijs: €39 per paar

 

SDX7

Een 7” woofer geschikt voor een compact subje of als woofer in een FAST of in een 3 weg. Uiteraard met XBL2 technologie, Xmax=11mm.

Deze driver is een technologisch feest: carbon fibre conus, rubberen surround, 4 laags 1½" spreekspoel, massief koperen phase plug, neodymium magneet, gegoten aluminium korf.

Download datasheet

Prijs € 120,=

Trio8

Een 8" Woofer geschikt voor compacte subwoofers maar ook in een 3weg of een FAST.

Deze woofer maakt (uiteraard) gebruik van XBL, maar ook verder is de toegepaste technologie van hoog nivo: kevlar versterkt papier membraan, 3voudige aluminium kortsluitringen, 2” spreekspoel, NBR surround, Nomex spider. 14mm (one-way) Xmax, Hierdoor heeft de woofer een lage vervorming en een breed inzetbereik. Minder dan 10cm inbouwdiepte.

Download datasheet

Prijs € 123,45


SDX10

Een 10" Woofer voor een compacte maar krachtige subwoofer.

XBL2 technologie, Carbonvezel/papier membraan, gegoten aluminium korf, 6laags 60mm speekspoel, koperen kortsluitring, 18.4mm Xmax (one-way), 300W belastbaarheid.

Vanaf 24 liter gesloten, of 43 liter basreflex.

Download datasheet

Prijs: € 160,=

Trio12

Een 12” subwoofer met een uitzonderlijk goede prijs/kwaliteitsverhouding. Deze woofer is geschikt voor diverse kastsoorten: gesloten, BR, met APR™ passief membraam, hoorn, Transmissie Lijn.

Ondanks de gunstige prijs is ook deze CSS woofer uitgerust met de moderste technologie: XBL2, carbon fibre versterkte papieren conus, NBR surround, Nomex/katoen spider, messing kortsluitring op poolplaat, 20mm Xmax (one-way), 350W belastbaarheid (700W piek), etc.

Download datasheet

Prijs: €180,=SDX15

Een 15" Woofer voor de echte subwoofer! 790cm2 oppervlakte en 30mm Xmax (one-way) zorgen voor een in deze prijsklasse (en ver daarboven) ongeevenaarde laagweergave.

XBL2 technologie, Glasvezel/Nomex membraan, gegoten aluminium korf, 4laags 3" dubbele speekspoel, koperen kortsluitring, 1500W belastbaarheid.

Ondanks de prestaties, is de benodigde kast nog vrij beschaafd: vanaf 100 liter gesloten, of 140 liter basreflex of met passief membraan.

Download datasheet (NB: data gemeten met 1 coil aangedreven en 1 coil open)

Prijs: tijdelijk niet leverbaar, verbeterde versie komt spoedig

APR™ serie: APR10, APR12, APR15

Een doorbraak in PR technologie: de aanpassing van de gewichten wordt aan de voorkant gedaan, waardoor het aanpassen van de afstemming kan gebeuren zonder dat de PR steeds uit- en weer ingebouwd hoeft te worden. Elke APR™ wordt geleverd met 20 ringen à 45 gram, zodat een grote range aan afstemmingen mogelijk is.

Download datasheet

Prijzen: APR10 €77,= APR12: €88,= APR12: €99,=

Optioneel: losse stofkap voor over de koker: €5,=


PR18

18" passive radiator. 1200cm2 oppervlak, 76mm Xmax (P-P), 2100 gram Mms (kan nog max 400 gram worden bijgeplaatst).

Toepassing: 2 stuks PR18 samen met een SDX15 in 140 liter

Download datasheet

Prijs € 210,= (tijdelijk niet leverbaar)