Bohlender-Graebener

Van Bohlender-Graebener (ook bekend als BGCorp) leveren wij de beroemde NEO3 'planar magnetic' tweeter en z' grote broer de Neo8-S mid.

NEO3 PDR

Zonder twijfel de beste magnetostatische tweeter in z' prijsklasse en ver daar boven. Door het toepassen van high-tech materialen als neodymium voor de magneet en Kaladex voor het membraan wordt een onovertroffen helderheid en transparantie bereikt, die ook top electrostaten kenmerkt. Deze tweeter kan ook als dipool worden ingezet door de achterplaat eenvoudigweg te verwijderen.

Wij waren blij, maar niet verrast toen de NEO3 in de test bij Zaph Audio met vlag en wimpel de vergelijking van de 'bandjes-tweeters' won: "This B&G tweeter outperformed everything here, in most cases by a large margin. Response curve is ok, but nonlinear distortion is excellent. This is a very clean and natural sounding tweeter ... Folks, we have a winner - The Bohlender Graebener Neo3 PDR"

Toegepast in Hans uit de Elektor Audio Special 2008, en in de OB3W uit de Elektor Audio Special 2007

Technical Paper (engelstalig)

Prijs: €70,=
inclusief faceplate (naar keuze flush mount of surface mount)

NEO8-S

Een magnetostaat voor het hele mid gebied (en daarboven). Door de open constructie bij uitstek geschikt voor een dipool / open baffle ontwerp, maar kan uiteraard ook in een kast worden toegepast. De Neo8-S heeft een enorm breed inzetbereik, al vanaf 400Hz. Het inzetbereik in de hogere frequenties wordt eigenlijk alleen beperkt door de vertikale bundeling, geadviseerd is de Neo8-S tot ongeveer 6kHz in te zetten, maar in ontwerpen waar de vertikale bundeling geen probleem is, kan deze ook zonder tweeter worden toegepast.

Technical Data

Prijs € 120,=